בעמוד אטרקציות ברלין, נספק לכם מידע על אתריי " חובה " בברלין ואתרים שהם יותר בגדר אופציונליים, ( כמובן שזה תלוי במטייל, מה שמעניין אתכם יותר..). למי שלא היה בברלין מעולם, אזי כדאי להתמקד באתרי חובה, אתרים אשר חלקם מסמלים את ברלין כבר מאות בשנים ואף השפיעו על אופייה. נמליץ על אנדרטות, מוזיאונים, פארקים, סמלים כאלו ואחרים, נספק גם שעות פתיחה, זמנים של האתר. הבה ונתחיל.
שער ברנדנבורג - Barndenburg Gate, אולי המונומנט החשוב בברלין, שער זה ייצג מאז תמיד את השקפת הממשל באותם זמנים, נבנה ע"י ווילהאם פידריך השני, בין השנים 1788-1891 וייצג "שלום " . בתקופות אחרות ייצג כוחנות, נקודת מעבר, תמיד שימש למצעדים כאלו או אחרים ותמיד סימל את ברלין. הבנייה כמו הרבה ארכיטקטורה של העולם המודרני, הושפעה מהתקופה הקלאסית-יוון העתיקה ואף מהאימפריה הרומית. השער עצמו נראה כשער הכניסה של האקרופוליס באתונה, הלמנטים נוספים ניתן למצוא בעמודים המזכירים בנייה דורית יוונית, המרכבה עם ארבעת הסוסים של על השער ואלת הניצחון אשר מנצחת עליהם לקוחים מהמיתולוגיה הרומית. שער ברנדנבורג ממוקם בכיכר פריז במוז מיטה במרכז ברלין, פריאז פלאץ, Pariser Platz.
ניתן להגיע ע"י חשמלית S25, S26, S2, S1, S26 , רכבת קו U55, יורדים בתחנת Brandenburger Tor.
אנדרטת השואה - או יותר נכון אנדרטה לזכר יהודי אירופה שנרצחו. האנדרטה ממוקמת לא רחוק משער ברנדנבורג. האנדרטה בנויה מכ-2711 עמודי בטון הנראים לעיתים כקברים, או כמבוך ומשרה אווירה קלסטרופובית. תכנון הבנייה והתחרות על מי יבצע ואיזה רעיון לבצע את יד הזיכרון נמשך יותר מ-10 שנים, לבסוף נחנך האתר ב-2005. האנדרטה ספגה הרבה ביקורת, הן מצוענים, הקהילה הגאה, אנשים בעליי מוגבלויות, ובכלל על " הכוונה של המשורר " , עם זאת האנדרטה בהחלט מעבירה תחושה חזקה, לא נעימה ואף קשה של חוסר תקווה, יאוש וכאמור קלסטרופובית. לכו צפו באנדרטה, אל תרגישו מחויבים להיכנס פנימה.
ניתן להגיע ע"י חשמלית S25, S26, S2, S1, S26 , רכבת קו U55, יורדים בתחנת Brandenburger Tor.
מגדל הטלוויזיה של ברלין - Fernsehturm, מגדל עצום ממדים המיתמר לגובה 368 מטרים לאחר שהוגבה שלושה מטרים ב-1990, המבנה הוא השלישי בגודלו באירופה. מגדל הטלוויזיה נבנה בין השנים 1965-1969. לעיתים מכונה המגדל " מגדל האפיפיור " זאת בשל הצל המצל על העיר בנקודה מסוימת של השמש אשק יוצר את סימם הצלב. ניתן לעלות לקומת התצפית של המגדל בגובה 204 מטרים ע" י מעלית שתעלה אתכם לשם ב-40 שניות, מהתצפית ניתן ( ביום בהיר ) לראות ל 42 ק"מ, במגדל בנוי כך שבקצהו ישנו כדור ענק, כדור דיסקו, שם ישנה מסעדה מסתובבת אשר מדיעה לאותה נקודה כל 20 דקות. מגדל הטלוויזיה ממוקם ליד כיכר אלכסנדרפלאץ.
מרץ - אוקטובר, 9:00-24:00
נובמבר - פברואר, 10:00-24:00
מחיר
10.50 יורו
מתחת לגיל 3 חינם
כתובת
Panoramastrass 1a, Mitte
תחבורה
קווים U2, U5, U8 Alexanderplatz
המוזיאון היהודי - Judisches Museum, המוזיאון היהודי בברלין מציג את היסטוריה היהודית בברלין, מאז התיישבותם היהודים בברלין ועד ימים אלו. אם אין לכם זמן היכנס למוזיאון, אזי שווה גם להגיע ולהביט ולחקור את הבניין הייחודי אשר נבנה ע"י האדריכל ליבסקינד דניאל, ( יהודי כמובן ). ובכן, המוזיאון בעיקרון הוקם כבר ב-1933, אך נאלץ להסגר ב-1938 עקב עלייתם של הנאצים לשלטון, המוזיאון נפתח ב-1978 במחדש כאגף במוזיאון ברלין, ב-1999 הפך לעצמאי וב-2001 נפתח בבניין העכשווי. המבנה בנוי בסגנון פוס מודרני, קונסטרוקטיבי, ה " מורד " במוסכמות הבנייה באשר הם. אחד מהאלמנטים " החופשיים " במבנה הוא התצורה של החלונות, האדריכל סימן על מפת ברלין את האתרים היהודים ואלו סימנו את מיקום החלונות. חובבי אדריכלות, מוזיאונים, תרבות וכמובן ישראלים ימצאו עניין רב במוזיאון.
ימיי שני, 10:00-22:00
שלישי עד ראשון, 10:00-20:00
מחיר
5 יורו
10 יורו למשפחה
כתובת
Lindenstrass 9-14, Kreuzberg
תחבורה
קווים U1 ו U6, Hallesches tor.
הרייכסטאג - Reichstag, בניין בית הנבחרים הגרמני, ממוקם מול שער ברנדנבורג. השער עבר תלאות רבות, בין השאר שריפה ב-1933, השאר הביאה בסופו של דבר לזירוז עלייתם של המפלגה הנאצית. ב-1999 הועבר במבנה מבון לברלין ועליו הוקמה גם הכיפה המדוברת לאחר שנים של תכנון, הסתייגויות ושיחות, מה שנוצר הוא שיח בין ישן וחדש. הכיפה מייצגת את השקיפות של הפרלמנט הגרמני, הכיפה בנויה כך שבנקודה העליונה ישנן מראות התורמות למשחק אור במקום ועזרה באנרגיה סלולרית. הכיפה פתוחה למבקרים ונחשבת לאחת מהאטרקציות החשובות בברלין. הכיפה עוצבה ע"י האדריכל נורמן פוסטר הבריטי. ניתן לעלות בכיפה ולתצפת על העיר.
יום יום, 8:00-24:00
כתובת
Platz der Repablik
תחבורה
U55, Bundestag
חומת ברלין - Berlin wall, ישנם הרבה סמלים, אלמנטים המאפיינים את ברלין, אחד מהם ולמשך כמעט שלושה עשורים היה ללא ספק חומת ברלין. לאחר מלחמת העולם השנייה, ברלין התחלקה לארבעה חלקים, כאשר הצד המזרחי היה שייך לסובייטים ואילו הצד המערבי היה שייך למערב, בריטניה, צרפת וארה"ב, באופן טבעי המערב דחף את ברלין וגרמניה בכלל להצטרף לעולם הנאור ולמערב, בעוד הצד המזרחי הנשלט ע"י רוסיה משך לכיוון קומוניזם ומזרח. מיליוני אנשים עברו מהמזרח למערב, רעיונית ופיסית עד אשר שרוסיה החליטה שהמשיכה והמעבר למערב לא יקרה יותר, אי לכך ובהתאם לזאת הרימה גדר תיל לאורך הגבול של מזרח ומערב בברלין, כאשר בשלב מאוחר יותר הוחלפה הגדר בחומה של מעל שלושה מטרים. היו שערים מסוימים שהיה ניתן לעבור מצד לצד כמובן בנסיבות מסוימות ובתנאים מסוימים. החומה הופלה רק ב 1989. רוב החומה נהרסה, חלקים מסוימים נשארו, ניתן לראות חלק מהחומה ב East Side Gallery שם יש פיסת חומה באורך של 1316 מטרים.
24/7
כתובת
Mulenstrabe 3-1000
תחבורה
U1 Warschaer Strabe
מקומות נוספים שנית לראות חלקים מהחומה, Potsdamer platz, the reichstag, Bornholmer Strasse, Nieder-Kirchner ו Zimmersrasse ליד צ'ק פוינט צ'רלי.
צ'ק פוינט צ'רלי - Checkpoint charlie, הייתה לנקודת מעבר לדיפלומטים ולאנשים שהותר להם לעבור בין המזרח למערב. שלוש נקודות מעבר נבנו לאורך החומה ב 1961, ע"פ הוראותיו של נשיא ארה"ב דאז, ג'ון פ. קנדי. ב 1961 נשארה רק נקודת מעבר הזו צ'ק פונט צ'רלי. לא פעם סימנה הנקודה מאבק שקט אבל אלים מאוד בין החיילים האמריקאים לסובייטים, כאשר פעם אחת גם כיוונו זה לזה טנקים. כיום הנקודה היא עלייה לרגל של תיירים, היא ממוקמת מטר מהיכן שהמקורית עמדה, המקורית נמצאת כיום במוזיאון ה allied Museum of Zehkendorf. בסמוך לנקודה ישנו גם מוזיאון קטן שניתן לפקוד ולהבין יותר מה התרחש בנקודה.
כתובת
Friedrichstarbe 43-45
תחבורה
U6 Kochstrsse
ראו גם : מלונות בברלין | כרטיסי סים בברלין | רומא